Вівторок, 07.05.2024, 12:15
Вітаю Вас Гість | RSS

Березинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені А. Марунчака

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


11:09
Козацтво та Покрова Пресвятої Богородиці. Святкування 120-річчя школи.

            

12 жовтня 2018 року у Березинській ЗОШ І-ІІІ с тім А. Марунчака відбувся захід, приурочений Покрові Пресвятої Богородиці, козацтву, УПА та захиснику Вітчизни під назвою «Козацтво та Покрова Пресвятої Богородиці», а також ювілею школи «Наша школа – наша історія».

         Мета заходу: ознайомити учнів з особливістю свята Покрови Пресвятої Богородиці та свята українського козацтва, розвивати у дітей прагнення бути свідомим громадянином, патріотом України. Викликати почуття гордості за школу, педагогічний та учнівський колективи, плекати любов до рідного краю.

         Учасника заходу розповіли присутнім на святі про козаків-воїнів та особливе їх шанування Покрови. В дарунок для всіх звучала пісня «Ой на горі та женці жнуть», яку виконали учні 4-го класу. Окрасою урочистої частини були пісні «В нашому серці» та «Над землею тумани» у виконанні учениць 8-го класу Свідрик Христини та Свідрик Руслани. Учні разом із присутніми мали змогу переглянити відеокліп «Їхали козаки», які нічого не боялися і за рідну землю без роздумів віддавали своє життя. Також діти вітали теплими словами із святом захисника Вітчизни воїнів АТО та дарували їм квіти. Наприкінці заходу усі  присутні вшанували всіх загиблих скорботною хвилиною мовчання. Воїнів зі святом привітав і директор школи Березюк Мирон Теодорович, який подякував воїнам АТО за їх шляхетність, мудрість і відвагу та побажав їм міцного здоровя, незламної волі до перемоги та патріотичного духу, який допоможе долати їм будь-які перешкоди. Опісля вітань директор коротко розповів про історію створення школи. На святі виступали першокласники, які подарували ювілярці незабутні вітання та одержали найбільше оплесків від глядачів. Святкові вітання школі-іменинниці адресували учні 3,7, 10, 11 класів. На святі панувала позитивна атмосфера та відчувалось хвилювання дітей.  Неповторно звучала «Пісня про школу» у виконанні ансамблю «Дзвіночок». Вірш «Моя вихователько» майстерно декламував учень 11 класу Яримович Святослав. Виступаючі вітали з ювілеєм дирекцію та вчителів школи. Піднесиний святковий тон дійству задавали ведучі: Гудима Ольга, учениця 9 класу та Судакова Марта, учениця 8 класу.

         Після закінчення заходу учасники виступу, дирекція школи, а також воїни АТО вирушили до памятника героя АТО А. Марунчака та до памятника УПА. Помолившись, запалили пампадки та поклали квіти.

             

         На святі були присутні вчителі, дирекція школи, герої АТО, учні. Свято підготували педагог-організатор Стадник Христина Тарасівна та заступник директора по національному вихованню Дзюрах Ярослав Йосифович.

 

 

Переглядів: 529 | Додав: березина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031