Неділя, 05.05.2024, 19:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Березинський ЗЗСО І-ІІІ ступенів імені А. Марунчака

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0


14:44
«Народжені вмерти за Батьківщину залишаються жити у віках».

          «Народжені вмерти за Батьківщину залишаються жити у віках».

 

    19 листопада 2021р. у Березинскій ЗОШ І-ІІІ ст. ім. А.Марунчака  проведено годину памяті під назвою «Народжені вмерти за Батьківщину залишаються жити у віках».

    Присутні з почуттям гордості вслухалися в кожне слово виступаючих, які повідомили, що Україна –це територія гідності і свободи, адже тема Майдану –одна з важливих трагічних тем  в історії України. Також дізналися про трагічні події, що відбувалися на Майдані Незалежності в лютому 2014 року.

   У ході заходу демонструвались відеосюжети «Євромайдан 2014» -Як це було та «Небесна Сотня».

   У виступі лунали тематичні пісні «Слава Героям», «Небесна Сотня…Тільки , щоб не даремно!», «Герої сини».  Виступаючі учні 8 класу зуміли своєю інтонацією та виразністю передати  весь біль народу у декламуванні патріотичних віршів «Молюся за тебе, моя Україно», «Запали свічу», «Бездонна прірва горя і скорботи».

   Про прагнення і бажання українців жити вільним і гідним життям, у мирі  і злагоді з іншими народами у цілісній єдиній Україні розповіла словами вірша Дмитра Чередниченка «Єдина Україна» учениця 8 класу Верхоляк Роксолана.

Учні 8-9 класів було відтворено інсценівки «Мій син- герой». Герої не вмирають» та «Мені наснилось, що вони зустрілись».

 Під звучання пісні «Пливе кача», що стала одним із символів памяті про Євромайдан учасники виступу запалили свічки памяті. Виступаючі і усі присутні вшанували хвилиною мовчання і спільною молитвою  «Отче Наш та

Богородице Діво» патріотів України- Героїв Небесної Сотні, які не пошкодували свого життя заради Свободи. Закінчився захід піснею «Господи, помилуй нас!» у виконанні Т.Петриненка.

   Головною метою виховної години було ознайомити учнів з історичним і суспільним значенням Революції Гідності, коротким життєписом деяких героїв Небесної Сотні, розкрити суть подвигу Небесної Сотні, вшанувати героїзм українських захисників.

 Патріотичний захід підготувала із 8-9 класами і провела педагог – організатор Стадник Х.Т.

                 

Переглядів: 170 | Додав: березина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Листопад 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930